Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Tαλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Tαλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αυτή που διανύουμε, καθώς τα συνδικάτα αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με την 24ώρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τετάρτη

-Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Πέμπτη

-Μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00, τα τρόλεϊ από τις 08:30 έως τις 21:00, το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 16:00 και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

-Δάσκαλοι και καθηγητές

Την Πέμπτη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία δάσκαλοι και καθηγητές.

-Νοσοκομεία και γιατροί

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

-ΟΤΟΕ - Τράπεζες

Τη συμμετοχή του στην 24άωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

-Εμπορικά καταστήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προτείνει στα μέλη του, τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης, από τις 9-12 το πρωί της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

-Πανεπιστημιακοί

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider