Κανόνες επιτυχίας για εργασία από το σπίτι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κανόνες επιτυχίας για εργασία από το σπίτι

Η μεγαλύτερη πρόκληση για κάποιον που εργάζεται από το σπίτι είναι να παραμείνει συγκεντρωμένος και να μην παρασυρθεί από τα διάφορα ερεθίσματα που δέχεται από το οικιακό περιβάλλον.

Η εργασία από το σπίτι στερείται «περιοριστικών» παραγόντων η οποίοι μας «ανακαλούν στην τάξη». Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι το «άγρυπνο μάτι» του διευθυντή ή των συναδέλφων, το «χτύπημα της κάρτας», οι εταιρικοί κανόνες κλπ.

Από την άλλη, όταν ο χώρος εργασίας μεταφέρεται στο σπίτι, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί να μας αποσπάσουν: η βρύση που πάλι χάλασε στο μπάνιο και ίσως να πρέπει επί τόπου να τηλεφωνήσουμε στον υδραυλικό ή ακόμη και να την επιδιορθώσουμε αμέσως οι ίδιοι…

Τέτοια ερεθίσματα μπορεί να μας αποσπάσουν και να μειώσουν την απόδοσή μας και τα έσοδα.

Είτε πρόκειται για μόνιμη εργασία από το σπίτι που μπορεί να επιτελεί ένας freelancer είτε για την επιπλέον δουλειά που παίρνει για το σπίτι ένας επιχειρηματίας ή ένα στέλεχος, υπάρχουν κανόνες που συντελούν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της δραστηριότητας. Κάποιοι από τους σημαντικότερους είναι:

-Η πειθαρχία, η οποία μεταφράζεται στην ρύθμιση του κινητού σε αθόρυβη λειτουργία και στο κλείσιμο κάθε «παραθύρου» στον υπολογιστή που έχει σχέση με το Facebook, το Twitter κλπ.

-Η χρήση δωρεάν λογισμικών που λειτουργούν ως «χείρα βοηθείας» ειδικά αν ετοιμάζουμε κάποια παρουσίαση η γράφουμε κείμενα. Τέτοια προγράμματα είναι τα Writemonkey, Darkroom κλπ. Για τα Mac υπάρχει αι η εφαρμογή Think και Rescue time, η οποία κινείται στην ίδια λογική.

-Η ρύθμιση ήχων υπενθύμισης στον υπολογιστή οι οποίοι υποδεικνύουν τις εργασίες που υπολείπονται.

-Η παρακολούθηση προόδου των εργασιών μέσω ειδικών φύλλων excel και η συγκριτική αξιολόγηση του όγκου και της ποιότητας εργασίας ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα κλπ.

-Η ενημέρωση συγγενών, φίλων και μελών της οικογένειας που διαμένουν στο ίδιο σπίτι ότι υπάρχει αυστηρό ωράριο εργασίας ακόμη και από το σπίτι.

Με πληροφορίες από τη Le Monde

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider