Ως το 2018 σε ισχύ το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ως το 2018 σε ισχύ το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την πάγια θέση της ΚΕΔΕ πως είναι απολύτως απαραίτητη η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση απασχόλησης του υφισταμένου προσωπικού, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου και εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, με κρατική χρηματοδότηση, μέχρι το 2018. Ωστόσο, όπως επισήμανε προς τους υπουργούς, πρέπει να αναζητηθεί μια μόνιμη, κοινά αποδεκτή λύση, για τους εργαζόμενους, οι οποίοι, όπως ανέφερε, με την αφοσίωση και τις άοκνες προσπάθειές τους στηρίζουν και επικοινωνούν τα οφέλη του προγράμματος στην κοινωνία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, διατύπωσε την πρόταση, η οποία και έγινε αποδεκτή, να συσταθεί μία επιτροπή με τη συμμετοχή των νομικών συμβούλων της ΚΕΔΕ, του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού νομοθετικές προτάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider