Απορροφά η Αττική οδός την αύξηση του ΦΠΑ για ΙΧ και δίκυκλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απορροφά η Αττική οδός την αύξηση του ΦΠΑ για ΙΧ και δίκυκλα

Η Αττική Οδός, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απορροφήσει, προς το παρόν, την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% για την πλειονότητα των χρηστών. Η βασική τιμή των διοδίων της Αττικής Οδού που καταβάλλεται σε μετρητά για τα επιβατηγά οχήματα και δίκυκλα θα παραμείνει η ίδια σε 2,80 ευρώ και 1,40 ευρώ, αντίστοιχα.

Από την 1η Ιουλίου 2016, όμως θα υπάρξει αύξηση για τα βαρέα οχήματα και συγκεκριμένα για την κατηγορία 5 από 7,00 ευρώ σε 7,10 ευρώ και για τη κατηγορία 6 από 11,20 ευρώ σε 11,30 ευρώ.

Επίσης, τον προσεχή Ιούλιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα τεθούν σε εφαρμογή μικρές αναπροσαρμογές στα εκπτωτικά προγράμματα που ισχύουν. Σύμφωνα με την εταιρία πάντως παρά τις αναπροσαρμογές, όλες οι κατηγορίες των συνδρομητών, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε σχέση με το βασικό διόδιο.

Η Εταιρία επισημαίνει ότι η τελευταία αύξηση των διοδίων έγινε τον Φεβρουάριο του 2006, με μια πρόσθετη αναπροσαρμογή κατά 0,10 ευρώ το 2010, μετά τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις ΦΠΑ από 18% σε 23%. Σήμερα οι τιμές των διοδίων της Αττικής Οδού παραμένουν περίπου 30% χαμηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider