Δραγασάκης: 11 δισ. σε χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδότησεις από τις τράπεζες το 2018

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: 11 δισ. σε χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδότησεις από τις τράπεζες το 2018
Καθαρή πιστωτική επέκταση θα σημειωθεί το 2019 εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας μετά από συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες.

Αισιόδοξος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Τρίτη, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι το 2019 θα σημειωθεί καθαρή πιστωτική επέκταση.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας μετέφερε επίσης την εκτίμηση ότι οι χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις θα αγγίξουν φέτος τα 11 δισ. ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι συναντήθηκε με τους Έλληνες τραπεζίτες το πρωί της Τρίτης, στον απόηχο καταιγιστικών εξελίξεων στον κλάδο τις τελευταίες εβδομάδες. Σε διάστημα 10 ημερών, οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά 30% στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ανεβάζοντας τον «λογαριασμό» των ζημιών πάνω από τα 4,5 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους.

Οι μαζικές ρευστοποιήσεις πυροδότησαν συζητήσεις για πιο δραστικές λύσεις για τις τράπεζες μεταξύ κυβέρνησης και αρμόδιων φορέων, όπως μεταξύ άλλων την παροχή κρατικών εγγυήσεων με στόχο την ταχύτερη απομείωση των κόκκινων δανείων σύμφωνα με σχέδιο που έχει ήδη καταθέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη τη Φρανκφούρτη.

Μένει, ωστόσο, να φανεί κατά πόσο θα υλοποιηθούν τα σχέδια που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Με την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Μπαλί, πάντως, οι συζητήσεις αναμένεται να δρομολογηθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider