Η Alpha Bank στηρίζει την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alpha Bank στηρίζει την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και της σχολικής αίθουσας, βιβλιοθήκη για εξωσχολικά αναγνώσματα - παράθυρο στον κόσμο και αθλητικός εξοπλισμός, γιατί «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Αυτές είναι οι τρεις παράμετροι που συνθέτουν τους πυλώνες της παιδείας, ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση, να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες και - παράλληλα με τη σωματική άσκηση - να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της άθλησης και τη σημασία της στην υγεία, τη φυσική και την πνευματική.

Η Alpha Bank στηρίζει το οικοδόμημα της παιδείας και τις ανάγκες των μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση , προωθώντας έμπρακτα και με συνέπεια την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση.

Η Τράπεζα εγκαινίασε στις 21 Σεπτεμβρίου το Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018, αρχικά σε 19 Δημοτικά της Αττικής και σταδιακά θα επεκτείνεται σε περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της παιδείας.

Σε κάθε σχολείο που εντάσσεται στη δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας της τράπεζας «Μαζί, με στόχο την παιδεία», η Alpha Bank προσφέρει ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, με εξειδικευμένο λογισμικό, και περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής. Οι νέες τεχνολογίες υποστηρίζουν τη διδακτική διαδικασία και, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού και με τα εργαλεία που προσφέρει η Alpha Bank, οι μαθητές θα μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, θα χρησιμοποιούν εφαρμογές πολυμέσων εκπαιδευτικού περιεχομένου, θα ενθαρρύνονται για ενεργή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, με την πολύπλευρη διέγερση των αισθήσεών τους (όρασης, ακοής και αφής), και θα αντιλαμβάνονται στην πράξη την έννοια της ανακάλυψης νέων γνώσεων και της αλληλεπίδρασης, συμμετέχοντας σε ένα πιο ενδιαφέρον και άρα πιο αποδοτικό μάθημα.

Επιπλέον, η Τράπεζα προσφέρει βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, προκειμένου τα παιδιά να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και άλλα αναγνώσματα, πέραν των σχολικών εγχειριδίων. Τέλος, υποστηρίζει και την άθληση και τη φυσική αγωγή εντός του σχολείου, μάθημα εξίσου σημαντικό όσο και η γλώσσα ή τα μαθηματικά, διαθέτοντας και είδη αθλητικού εξοπλισμού για σχολικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider