«Μισογεμάτο» βλέπει η Goldman Sachs το ποτήρι για τις ελληνικές τράπεζες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μισογεμάτο» βλέπει η Goldman Sachs το ποτήρι για τις ελληνικές τράπεζες

Μια θετική αποτίμηση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου 2018 των ελληνικών τραπεζών κάνει η Goldman Sachs σε ανάλυση που έδωσε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως τα προ φόρων κέρδη των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ΕθνικήςΤράπεζας ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων παρά τις πιέσεις στα έσοδα.

«Τα βασικά έσοδα συνέχισαν να μειώνονται, αν και με πολύ χαμηλότερο ρυθμό επηρεαζόμενα από την τρέχουσα απομόχλευση, την αναδιάρθρωση δανείων και τη συμπίεση του περιθωρίου κέρδους», σημειώνει σχετικά.

Ομοίως, τονίζει πως η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δείχνει καλύτερες τάσεις λόγω των πωλήσεων κόκκινων δανείων. «Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν βελτίωση της δυναμικής του σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων το δεύτερο τρίμηνο του 2018, λόγω των πωλήσεων χαρτοφυλακίων και των χαμηλότερων αθετήσεων από τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά δάνεια», υπογραμμίζεται στην ανάλυση.

Θετικά σχόλια διατυπώνει ο επενδυτικός οίκος και για την ρευστότητα των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα υπογραμμίζοντας πως συνεχίζει να βελτιώνεται. «Οι τράπεζες ανέφεραν για το δεύτερο τρίμηνο 2018 σταδιακές εισροές καταθέσεων περίπου 2 δισ. ευρώ και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα κατά 8 δισ. ευρώ», επισημαίνεται στην ανάλυση.

Η Goldman Sachs δίνει σύσταση αγοράς για την Alpha Bank και ουδέτερη σύσταση για τις Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Ειδικά για την Alpha σημειώνει πως οι υψηλοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, παρέχουν στον όμιλο πρόσθετη λειτουργική ευελιξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider