Σήμερα τα «αποκαλυπτήρια» για τους μνηστήρες του Ντυνάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα τα «αποκαλυπτήρια» για τους μνηστήρες του Ντυνάν

Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό πώλησης του ιδιωτικού νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Η καταληκτική προθεσμία ήταν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και όπως αναφέρουν πηγές, ο αριθμός των προσφορών που υποβλήθηκαν κρίνεται ικανοποιητικός.

Η εκτίμηση προκύπτει από τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) που υπέγραψαν 23 εταιρείες προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τον φάκελο του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ανέθεσε τον διαγωνισμό στην PwC. Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το Ερρίκος Ντυνάν ονομάζεται Ημίθεα και αυτή είναι που πωλείται.

Η συγκεκριμένη πώληση έχει τεράστιο ενδιαφέρον στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, καθώς τον τελευταίο χρόνο οι τοποθετήσεις funds και άλλων επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αρκεί να αναφερθεί η περίπτωση της Hellenic Healthcare (CVC Capital Partners) που μπήκε στο Metropolitan, Iaso General και έχει συνάψει συμφωνία εξαγοράς του Υγεία.

Καθοριστική εξέλιξη για την έκβαση του διαγωνισμού θα παίξει και η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος Ωνάση για συμμετοχή του τελευταίου στο διαγωνισμό του Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου να διεκδικήσει την επανένταξη του στο Δημόσιο. Το Ίδρυμα Ωνάση είναι από τους ενδιαφερομένους που φέρεται να υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έχει δρόμο ακόμη, καθώς στο επόμενο τελικό στάδιο θα πρέπει να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές προκειμένου εντός του Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί η πώληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider