Δάνεια 200 εκατ. σε μικρομεσαίες δίνουν Εθνική Τράπεζα και ΕΤΕπ μέσω ομολόγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δάνεια 200 εκατ. σε μικρομεσαίες δίνουν Εθνική Τράπεζα και ΕΤΕπ μέσω ομολόγου

Δάνεια έως 200 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αξιοποιώντας τα κεφάλαια του ευρωπαϊκού σχεδίου Γιουνκέρ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΤΕ, η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε καλυμμένα ομόλογα της σε συνεργασία με την ΕΤΕπ. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουλίου η Εθνική Τράπεζα θα εκδώσει ομόλογα πενταετούς διάρκειας ύψους 200 εκατ. ευρώ, από το δεύτερο πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολογιών.

Το κουπόνι των ομολογιών έχει οριστεί σε 1,85% ετησίως και οι καλυμμένες ομολογίες αναμένεται να λάβουν πιστοληπτικές διαβαθμίσεις ΒΒΒ- από την Standard and Poor’s’, BB- από την Fitch και Ba2 από την Moody’s.

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αγοράσει αρχικά 100 εκατ. ευρώ από τα εν λόγω ομόλογα, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα διακρατήσει τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία μπορούν να αγοραστούν από την ΕΤΕπ εντός των επόμενων έξι μηνών.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας, η οποία στοχεύει στην αύξηση των εκταμιεύσεων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Επιπλέον, μέσω της συναλλαγής η Εθνική Τράπεζα αυξάνει τη μέση διάρκεια της χρηματοδοτικής της δομής και βελτιώνει την διάρθρωση καθώς και επιμέρους δείκτες της ρευστότητάς της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider