«Βαρόμετρο» για την αγορά ακινήτων το πακέτο της Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρόμετρο» για την αγορά ακινήτων το πακέτο της Eurobank

Έντονο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τα funds για το «Pixel», το πρώτο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που βγάζει προς πώληση η Eurobank συνολικής αξίας 22,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές 11 funds και εταιρείες real estate του εξωτερικού και η προθεσμία υποβολής προσφορών μετατίθεται για τις 30 Αυγούστου.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 639 ακίνητα αξίας έως 65.000 ευρώ έκαστο και αποτελεί ένα μείγμα «καλών» και «αδιάφορων» ακινήτων, καθώς αρκετά από αυτά δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον αλλά πάνε «πακέτο» με τα υψηλής αξίας ακίνητα. Το ενδιαφέρον της τραπεζικής αγοράς επικεντρώνεται στο τίμημα που θα επιτύχει με τη συναλλαγή αυτή η Eurobank, καθώς θα αποτελέσει δείκτη για την αγορά, αφού πρόκειται για την πρώτη πώληση «πακεταρισμένων» ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κλάδου ακινήτων, πάντως, το discount που θα ζητήσουν οι αγοραστές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των ακινήτων και είναι διαφορετικό για κάθε χαρτοφυλάκιο. Στην πλειοψηφία τους, πάντως, είναι διαμερίσματα, μεγάλο μέρος των οποίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η Eurobank προετοιμάζει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα πακέτα ακινήτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν κατά μέσο όρο μικρότερης αξίας ακίνητα αλλά και κάποια μεγαλύτερης, πιο μεγάλα και με τουριστικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο του Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς, του πρώτου χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων με εξασφαλίσεις, το οποίο έθεσε τον πήχη των τιμών στην αγορά των NPLs και η πώλησή του στέφθηκε –κατά γενική ομολογία- από επιτυχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider