Στην Alantra οι υπηρεσίες κόκκινων δανείων της KPMG

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Alantra οι υπηρεσίες κόκκινων δανείων της KPMG

Το τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τα κόκκινα δάνεια εξαγόρασε η Alantra από την KPMG, εξασφαλίζοντας ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Η Alantra εξαγόρασε το τμήμα Portfolio Solutions Group της KPMG UK, το οποίο ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τράπεζες όσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και τα μη βασικά στοιχεία ενεργητικού (non-core assets) παγκοσμίως.

Η Alantra διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα από το 2016, ενώ πρόσφατα έδρασε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στην ιδιαίτερα επιτυχημένη συναλλαγή του ΔΕΣΦΑ. Το ανάλογο τμήμα της Alantra εδρεύει στη Μαδρίτη και αποτελείται από 40 συμβούλους. Από τη σύστασή της το 2014 έχει ολοκληρώσει 80 συναλλαγές σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συνολικού ύψους άνω των 65 δισ. ευρώ ονομαστικής αξίας

Το τμήμα που εξαγόρασε από την KPMG στελεχώνεται με περισσότερους από 35 συμβούλους και έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 100 συναλλαγές σε 30 χώρες συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 180 δισ. ευρώ από το 2014. Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 16 δισ. δολαρίων της Portfolio Solutions Group.

Η νέα ενοποιημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα ονομαστεί Alantra Corporate Portfolio Advisory-CPA, θα αποτελεί την κορυφαία μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών NPEs στην Ευρώπη, με περίπου 70 εξειδικευμένους συμβούλους. Η ομάδα θα διευθύνεται από τους Τζόελ Γκράου, Άντριου Γιένκε και Νικ Γόλντμαν, μαζί με άλλους διευθύνοντες συμβούλους που διατηρούν έδρα στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Μιλάνο, στην Αθήνα, στο Δουβλίνο και στη Λισαβόνα.

Η Alantra CPA θα ισχυροποιήσει περεταίρω τη θέση της στη συνεχιζόμενη αποκατάσταση των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί τις σημαντικές ανάγκες τόσο των τραπεζών όσο και των χρηματοοικονομικών επενδυτών, με στόχο τη βελτίωση της ρευστοτητας και της βέλτιστης διαχείρισης των σχετικών κινδύνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ για το τέλος του 2017, οι τράπεζες της ηπειρωτικής Ευρώπης είχαν στους ισολογισμούς μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ. Η Alantra και η KPMG θα συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων έργων τους και για την αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Alantra CPA είναι μέλος του Ομίλου Alantra, μιας παγκόσμιας ανεξάρτητης εταιρείας παροχής υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και asset management με τοπική παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες σε τέσσερις ηπείρους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης από το 2015 και έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 550 εκατ. ευρώ.

«Η εξαγορά αυτή είναι πολλαπλά επωφελής για τους πελάτες μας. Αρχικά, επειδή αυτή η προσθήκη θα εδραιώσει την Alantra ως τον πλέον ολοκληρωμένο και καινοτόμο σύμβουλο τραπεζικών ιδρυμάτων και παγκόσμιων χρηματοοικονομικών επενδυτών. Επιπλέον, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τα πολλαπλά οφέλη του εταιρικού μοντέλου μας σε σχέση με την προσέλκυση υψηλής ποιότητας επαγγελματιών», δήλωσε ο Σαντιάγκο Εκιντάρου, εκτελεστικός πρόεδρος της Alantra.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider