Ο Κωστής Χλουβεράκης επικεφαλής Ψηφιακής Στρατηγικής της Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κωστής Χλουβεράκης επικεφαλής Ψηφιακής Στρατηγικής της Eurobank

Ο Κωστής Χλουβεράκης ανέλαβε τη θέση Chief Digital Officer του ομίλου Eurobank, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από πολυετείς σπουδές και εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς στο εξωτερικό.

Ο κ. Χλουβεράκης αντικατέστησε τον Σωτήρη Συρμακέζη που υπέβαλε την παραίτησή του τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής Retail και Digital Banking της Praxia Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, για τη θέση που άφησε κενή ο κ. Συρμακέζης, «κονταροχτυπήθηκαν» πολλά και άξια στελέχη του τραπεζικού κλάδου, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα κατέχουν αξιόλογες θέσεις σε ελληνικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα. Εξ ου και η πολύμηνη διαδικασία επιλογής του νέου CDO της Eurobank.

Ποιος είναι ο Κωστής Χλουβαράκης

Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το University of Essex του Ηνωμένου Βασιλείου και MBA από το ΜΙΤ στις ΗΠΑ, ενώ έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί στους τομείς του Analytics Consulting και Data Science στην Accenture και τη Unify Consulting στο Σιάτλ, όπου εργαζόταν ακριβώς προτού επιστρέψει στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο δυναμικό της Eurobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider