Επενδυτής αγόρασε όλα τα ακίνητα της «κυρίας Leonidas»

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδυτής αγόρασε όλα τα ακίνητα της «κυρίας Leonidas»

Στην κατοχή ενός επενδυτή περιήλθαν τα έξι από τα οκτώ διαμερίσματα της Βασιλικής Κεστεκίδου, βασικής μετόχου της σοκολατοποιϊας Leonidas, τα οποία βγήκαν στο «σφυρί» στις 21 Μαρτίου.

Ο ίδιος επενδυτής αγόρασε και τις 26 θέσεις στάθμευσης που βγήκαν σε πλειστηριασμό μαζί με τα διαμερίσματα του ίδιου ακινήτου που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άλιμο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, τις προσφορές υπέβαλε μεσίτης που ενεργούσε για λογαριασμό επενδυτή που σκόπευε να αγοράσει όλο το «πακέτο» ακινήτων που επίσπευσε η Eurobank, συνολικής αξίας 3,8 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο επενδυτής σκοπεύει να αξιοποιήσει τουριστικά το ακίνητο, ενδεχομένως μέσω της Airbnb.

Ωστόσο, λόγο λειτουργικών δυσχερειών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο αγοραστής δεν πρόλαβε να αγοράσει τα δύο από τα οκτώ διαμερίσματα, τα οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία της τράπεζας. Ο μεσίτης ήρθε σε επαφή με την τράπεζα για να αγοράσει τα δύο διαμερίσματα που του… «ξέφυγαν» αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και επιτάσσει το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών, μετά την απόκτηση ακινήτου μέσω πλειστηριασμού, η τράπεζα υποχρεούται να τακτοποιήσει τυχόν εκκρεμότητες -νομιμοποίησης κ.α.– του εν λόγω ακινήτου και να το διαθέσει κατόπιν για πώληση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες, αναλόγως του πόσο «καθαρό» είναι το εκπλειστηρίασμα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι τράπεζες προτιμούν τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται να «αλλάζουν χέρια» κατευθείαν από την πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράσουν πρώτα οι ίδιες για να τα διαθέσουν στη συνέχεια.

Το ενδιαφέρον για τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου από επενδυτή, πάντως, καταδεικνύει πόσο έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από τους επενδυτές για οικιστικά και εμπορικά ακίνητα που μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά στην Αθήνα αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider