Βίλα στην Κηφισιά βγαίνει στο «σφυρί» για 5 εκατ. ευρώ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίλα στην Κηφισιά βγαίνει στο «σφυρί» για 5 εκατ. ευρώ

Πολυτελής κατοικία 400 τ.μ. στην Κηφισιά βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 9 Μαΐου με τιμή εκκίνησης τα 5 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο 3,3 στρεμμάτων και περιλαμβάνει διώροφη κατοικία με ισόγειο 260 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ., καθώς και πισίνα. Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση, περιβάλλεται από διπλό μαντρότοιχο που προστατεύει την κατοικία, καθώς και τις θέσεις στάθμευσης που την πλαισιώνουν.

Το πολυτελές ακίνητο ανήκει στον Γαβριήλ Καλύμνιο, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Riviera, και βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι χρεών 700.000 ευρώ.

Τους δύο μήνες που λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς η πλατφόρμα των πλειστηριασμών, έχουν βγει στο σφυρί αρκετές πολυτελείς κατοικίες, πολλές εκ των οποίων ανήκαν σε επωνύμους. Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χάλι, το ενδιαφέρον ήταν πολύ αυξημένο πολλαπλασιάζοντας την τιμή αγοράς.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι επαύλεις βρίσκονται στα... αζήτητα, καθώς η αγορά κρίνει ότι η τιμή εκκίνησης είναι πολύ υψηλή και αναμένει να επιστρέψουν τα ακίνητα στην πλατφόρμα σε νέα, χαμηλότερη τιμή.

Πήρε «φωτιά» η πλατφόρμα

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε διενεργήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 751 πλειστηριασμοί –αριθμός ρεκόρ από καταβολής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα, οι πλειστηριασμοί είχαν ατονήσει, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να επισπεύδουν τις διαδικασίες για να μην μείνουν πίσω στον σχεδιασμό τους.

Επιπλέον, από την Παρασκευή ξεκίνησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ανεβάζοντας τον αριθμό των ακινήτων που βγαίνουν στο «σφυρί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider