Εθνική Τράπεζα: Ακυρώθηκε η πώληση της Banca Romaneasca

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Τράπεζα: Ακυρώθηκε η πώληση της Banca Romaneasca

Η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Ρουμανία, Banca Romaneasca, από την OTP που είχε συμφωνήσει να αγοράσει μερίδιο 99,28%.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η ΕΤΕ, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της θυγατρικής της στη Ρουμανία. Η BROM συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ, σημειώνει.

Προσθέτει δε ότι η διερευνά τις διάφορες στρατηγικές επιλογές για τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ, ενώ η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως Διεθνής Νομικός Σύμβουλος και η PeliFilip σαν τοπικός νομικός σύμβουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider