Νουί στο insider.gr: Δεν αποκλείουμε πανευρωπαϊκή bad bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νουί στο insider.gr: Δεν αποκλείουμε πανευρωπαϊκή bad bank

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας πανευρωπαϊκής bad bank η επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, απαντώντας στο insider.gr από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση του insider.gr η Νουί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια πανευρωπαϊκή bad bank, δηλώνοντας πως «είναι εργαλείο και χρειαζόμαστε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας».

Σε ένα ερώτημα που γίνεται ολοένα πιο επιτακτικό το τελευταίο διάστημα στην Ευρωζώνη, λόγω του υπέρογκου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων, η επικεφαλής εποπτείας της ΕΚΤ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τέτοιας λύσης, παρότι έως σήμερα δεν είχε προταχθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Η πώληση των NPL's είναι, άλλωστε, μια κατεύθυνση στην οποία στρέφεται η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) και εξετάζεται σοβαρά, σημείωσε η κ. Νουί, μαζί με τη ρευστοποίηση των εξασφαλίσεων (πλειστηριασμοί) και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος τη Δευτέρα, ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στην προοπτική μεταβίβασης μέρος των επισφαλών απαιτήσεων σε έναν ενιαίο φορέα, επαναφέροντας έτσι στο προσκήνιο μία λύση που έχει συζητηθεί πολύ.

Μια τέτοια στρατηγική λύση θα έδινε ανάσα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεδομένο ότι το 50% του δανειακού χαρτοφυλακίου στη χώρα μας είναι κόκκινο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider