Stress test και κόκκινα δάνεια εξέτασαν Στουρνάρας – τραπεζίτες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stress test και κόκκινα δάνεια εξέτασαν Στουρνάρας – τραπεζίτες

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η συμμόρφωση και προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις σύγχρονες εποπτικές και ρυθμιστικές οδηγίες, καθώς και τα stress test απασχόλησαν το γεύμα εργασίας που παρέθεσε σήμερα Τετάρτη προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και οι Διοικήσεις των Τραπεζών στα γραφεία της Ενώσεως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Υποδιοικητές της ΤτΕ κ.κ. Θεόδωρος Μητράκος και Ιωάννης Μουρμούρας και Διευθυντικά Στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως στην πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και στην ελληνική οικονομία.

Οι Διοικήσεις των τραπεζών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τους Υποδιοικητές και τα Στελέχη της, και να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στη βάση αυτή συζητήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και η συμμόρφωση και προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις σύγχρονες εποπτικές και ρυθμιστικές οδηγίες και υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider