Mαντζούνης: Να επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mαντζούνης: Να επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής»

Την προσδοκία του να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες και να επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής», που συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της έκδοσης του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank «Με λογισμό και μ’ όνειρο. Alpha Bank, 19ος – 21ος αιώνας», ο κ. Μαντζούνης τόνισε πως «η τράπεζα, στη μακρόχρονη πορεία της, πέρασε μέσα από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όμως εξακολουθούμε να είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».

Ο τίτλος της έκδοσης που παρουσιάστηκε, «Με λογισμό και μ' όνειρο», είναι απόσπασμα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, μιλώντας το 1987 στα εγκαίνια του κεντρικού κτηρίου της Τράπεζας, προκειμένου να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι της Alpha Bank την είχαν οδηγήσει στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider