Ξεκινά η πώληση του Hilton από την Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά η πώληση του Hilton από την Alpha Bank

Την διαδικασία πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής η οποία έχει στην ιδιοκτησία του το Hilton, ανακοίνωσε η Αlpha Bank .

Η πηγή ανέφερε πως η Alpha Βank, η οποία κατέχει το 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, θέλει οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος να υποβληθούν μέχρι τις 11 Μαρτίου, ενώ σύμβουλος της πώλησης είναι η Citi.
Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική τράπεζα έχει ως στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση με την πώληση μετοχών, η οποία αποτιμάται στα 106 εκατ. ευρώ, με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής στα 8,13 ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες που πρόσφατα ανακεφαλαιοποιήθηκαν, έχουν συμφωνήσει να πωλήσουν τις μη βασικές τραπεζικές δραστηριότητες της.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής σε Ελλάδα και Κύπρο της Citi, κ. Θεόδωρος Γιατράκος, ηγείται των διαπραγματεύσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορά μόνοι ή ως επενδυτικές κοινοπραξίες.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η πώληση του Hilton της Αθήνας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλεως. Το ξενοδοχείο διαθέτει 506 ευρύχωρα δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που το καθιστούν την ιδανική επιλογή για να συνδυάσει κάποιος επισκέπτης ένα επιχειρηματικό ταξίδι με χαλάρωση και αναψυχή. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει για το Galaxy Restaurant & Bar με πανοραμική θέα της Αθήνας όπου τον Φεβρουάριο του 2015 αναδείχθηκε ένα από τα 10 καλύτερα rooftop μπαρ του κόσμου από το περιοδικό Premier Traveler.

Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003 εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων και με την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας 84 δωματίων, η συνολική δυναμικότητα διαμορφώθηκε σε 506 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, θέτοντας το ως το επίσημο ξενοδοχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αύξησε τη δυναμικότητα των αιθουσών συνεδριάσεων και πολλαπλής χρήσεως με τη διαμόρφωση νέων αιθουσών στα πρότυπα των Hilton Meetings, Business Center και νέων συνεδριακών χώρων ενώ δημιουργήθηκε Health Club και spa συνολικής επιφανείας 1.200 τ.μ. περίπου.

Tο Hilton Αθηνών βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο της Αθήνας, εκτάσεως 16 χιλ. τ.μ.περίπου, ενώ υφίσταται σημαντικό υπόλοιπο συντελεστή δομήσεως ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή. Η τοποθεσία του είναι “σε απόσταση αναπνοής” από πολλές σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές κι επαγγελματικές εκδηλώσεις της πόλεως, που πολλές άλλωστε διοργανώνονται στο ίδιο το ξενοδοχείο.

Η ποιότητα και η ελκυστική θέση του ξενοδοχείου στην περιοχή της Αθήνας, που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και κομβικό σημείο επιχειρηματικότητας και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα με τις ανοδικές τάσεις του ελληνικού τουρισμού, θέτουν το Hilton Αθηνών σε πλεονεκτική θέση για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή..

Ο τουρισμός συνέβαλε κατά 18% στο ΑΕΠ για το 2015, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών. Το ξενοδοχείο βγαίνει στην αγορά καταγράφοντας 3 συνεχείς ανοδικές χρονιές σε αφίξεις και σε έσοδα, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στον κύκλο εργασιών του με την πληρότητα να ανέρχεται πάνω από το 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider