Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς θα μηδενίσει τον ELA εντός του 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς θα μηδενίσει τον ELA εντός του 2018

Για τη δυνατότητα της Τράπεζας Πειραιώς να μηδενίσει την εξάρτηση από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) εντός του 2018 δεσμεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Χρήστος Μεγάλου.

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει βελτιώσει τη ρευστότητά της», δηλώνει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Χρήστος Μεγάλου.

Όπως προσθέτει «η Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018».

Όπως εξηγεί, επίσης, ο κ. Μεγάλου, «καλύτερα από τους στόχους κινείται επίσης η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο τέλος του 2017, το απόθεμα των NPLs υποχώρησε κάτω από τα 20 δισ. ευρώ έναντι του στόχου των 20,1 δισ. ευρώ».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μεγάλου, η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) και η περαιτέρω ενίσχυση της πρόσβασης στις αγορές, θα είναι οι βασικοί παράγοντες για τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος το 2018.

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο την αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2018, δίνοντας έμφαση σε νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των χορηγήσεων από την έναρξη της κρίσης για την Τράπεζα, η οποία πέτυχε την σύγκλιση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο του 100%», τονίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider