«Μεταγραφή» στην Credicom παίρνει ο Σωτήρης Συρμακέζης

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μεταγραφή» στην Credicom παίρνει ο Σωτήρης Συρμακέζης

Στην Credicom μεταβαίνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr, ο Σωτήρης Συρμακέζης, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή και Group Chief Digital Officer της Eurobank.

Από τη νέα του θέση, ο κ. Συρμακέζης θα ηγηθεί της πολιτικής της Credicom στους τομείς των υπηρεσιών λιανικής, τεχνολογίας και ψηφιακής πολιτικής.

Η μετακίνηση του κ. Συρμακέζη συνιστά μια σημαντική μεταγραφή για την ανερχόμενη Credicom, η οποία φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο με έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Πηγές του κλάδου αναφέρουν, μάλιστα, ότι υπό τη σκέπη της Atlas Merchant Capital, η Atlas Bank -όπως θα μετανομαστεί η Credicom– σκοπεύει να εξελιχθεί σε βασικό παίκτη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής και να αναδειχθεί σε «digital bank», αξιοποιώντας την απελευθέρωση του κλάδου με την εφαρμογή και της ευρωπαϊκής οδηγίας PSD2 από την αρχή του έτους.

Ο κ. Συρμακέζης είναι από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα ανώτερα τραπεζικά στελέχη που γνωρίζουν σε βάθος την ηλεκτρονική τραπεζική και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τραπεζικό κλάδο.

Τα έτη 2013-2015 πρωτοστάτησε στην ενοποίηση των εναλλακτικών δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής των έξι τραπεζών που απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς. Τον Ιούλιο του 2015 πήρε μεταγραφή για τη Eurobank όπου ηγήθηκε της δυναμικής στροφής της τράπεζας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών με νέες εφαρμογές mobile και internet banking, καθώς και της πλήρους ανανέωσης του ιστοτόπου της τράπεζας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Προηγουμένως ήταν στέλεχος της Εγνατίας Τράπεζας -διαδοχικά Marfin Egnatia Bank και Cyprus Popular Bank, η οποία τελικώς απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider