Στη Eurobank η μεζονέτα που «άνοιξε» τους πλειστηριασμούς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Eurobank η μεζονέτα που «άνοιξε» τους πλειστηριασμούς

Στη Eurobank κατοχυρώθηκε η μεζονέτα 320 τ.μ που βρίσκεται στην Κηφισιά, η οποία έκανε «ποδαρικό» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη.


Το τίμημα αγοράς διαμορφώθηκε στα 718.915 ευρώ, που ήταν και η τιμή εκκίνησης, το οποίο καταβλήθηκε από την Eurobank που εκπλειστηρίασε το ακίνητο κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

Όπως διευκρινίζουν στο insider.gr στελέχη της τράπεζας, η άρση της αποχής των συμβολαιογράφων το μεσημέρι της Δευτέρας δεν άφηνε περιθώριο στους πλειοδότες να καταθέσουν το 30% της τιμής εκκίνησης τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως προβλεπει η διαδικασία.

Έτσι εξηγείται ότι ο πλειστηριασμός για τις πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό, οι οποίες διατέθηκαν με τιμή εκκίνησης τα 9.500 ευρώ έκαστη, κηρύχθηκε άγονος. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω πλειστηριασμός προηγήθηκε της μεζονέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η οφειλή προέρχεται από στεγαστικό δάνειο ύψους 1.300.000 ευρώ, το οποίο έχει τεθεί σε οριστική καθυστέρηση ήδη από το 2013. Πηγές αναφέρουν ότι η οφειλέτρια –η οποία έχει να καταβάλει δόση από το 2011- συνεχίζει να κατοικεί κανονικά στο ακίνητο, χωρίς να έχει υποστεί μέχρι στιγμής κάποια επίπτωση.

Το εν λόγω ακίνητο επρόκειτο να περιληφθεί στους φυσικούς πλειστηριασμούς αλλά επειδή συνέπεσε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τελικώς διατέθηκε μέσω της ειδικής πλατφόρμας, καθώς θεωρείται ενδεικτική περίπτωση στρατηγικού κακοπληρωτή. «Υπάρχει έντονη σημειολογία σε αυτόν τον πρώτο πλειστηριασμό», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider