Καραμούζης: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές «πίνουν στην υγεία των κορόιδων»

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμούζης: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές «πίνουν στην υγεία των κορόιδων»

Σκληρή παρέμβαση για τον κίνδυνο περαιτέρω καθυστερήσεων στην επίσπευση των πλειστηριασμών, έκανε τη Δευτέρα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Eurobank κάνει λόγο για «έντονες αντιδράσεις» ενάντια στην επανέναρξη των πλειστηριασμών, και ιδίως των ηλεκτρονικών, και προειδοποιεί ότι το «πάγωμα» της διαδικασίας αδικεί τους συνεπείς πελάτες. «Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίνουν στην υγεία των κορόιδων», αναφέρει χαρακτηριστικά και διερωτάται ποιος ευθύνεται.

Όπως σημειώνει ο κ. Καραμούζης, το 2009 διενεργήθηκαν 58.849 πλειστηριασμοί με «μηδέν αντίδραση», ενώ το 2017 πραγματοποιήθηκαν μόλις 6.900 πλειστηριασμοί οι οποίοι, όπως, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Αυτές, όμως, υπονομεύουν τις τράπεζες, τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την ανάκαμψη γενικότερα, τονίζει.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση των συμβολαιογράφων ότι θα αναστείλουν τους πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων και οι ηλεκτρονικοί που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την τρίτη αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αποτελεί κομβικό ορόσημο για την απομείωση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.

«Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί», επισήμανε ο κ. Καραμούζης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, για να προσθέσει: «Είναι το κυριότερο εργαλείο που έχουμε να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος στο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα, φοβάμαι ότι θα πάμε σε ένα αδιέξοδο μεγάλο και για τις τράπεζες και για την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider