ΤτΕ: Κανένας υποδιοικητής της Τράπεζας στα Paradise Papers

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤτΕ: Κανένας υποδιοικητής της Τράπεζας στα Paradise Papers

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει την εμπλοκή υποδιοικητής της στη λίστα των Paradise Papers εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ένας εκ των Υποδιοικητών της βρίσκεται σε λίστα μετόχων εξωχώριων εταιριών που δημοσιεύτηκε χθες και διευκρινίζει ότι πρόκειται περί απλής συνωνυμίας».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το Διεθνές Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις και στοιχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πάνω από 230 ονόματα Ελλήνων πολιτών, καθώς και ελληνικές διευθύνσεις.

Συνολικά, καταγράφονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα, με την πλειονότητά τους να εντοπίζεται στην Αττική και κυρίως σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη και η Βούλα.

Σημειώνεται ότι με εντολή της επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Μαριάννας Ψαρουδάκη, ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό σκέλος των Paradise Papers.

Η εντολή της κ. Ψαρουδάκη προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, είναι να ελέγξουν όλα τα στοιχεία για φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο τεράστιο υλικό των εγγράφων που αποκαλούνται Paradise Papers, ώστε να εντοπιστούν ύποπτοι, τόσο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όσο και φοροφυγάδες.

Η Οικονομική Εισαγγελία προτίθεται να μελετήσει τα ελληνικού ενδιαφέροντος έγγραφα, ανοίγοντας παράλληλα όλους τους φακέλους που έχουν σχηματιστεί, με βάση τις «λίστες» που ήδη υπάρχουν στα γραφεία των εισαγγελικών λειτουργών. Όπως αναφέρεται στην εντολή της κ. Ψαρουδάκη, η έρευνα κάθε περίπτωσης θα διενεργηθεί και κατά μόνας, αλλά και συνδυαστικά με τις ήδη υπάρχουσες «λίστες» όπως η «Μπόργιανς», η λίστα των 65 ηλεκτρονικών αρχείων με πρόσωπα που εμφάνισαν μεγάλες συναλλαγές στο εξωτερικό, κά.

Στόχος της Οικονομικής Εισαγγελίας είναι να ελεγχθούν ήδη γνωστές περιπτώσεις προσώπων, αλλά και να εντοπιστούν νέα πρόσωπα και κινήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.