EBRD: «Ισχυρό μήνυμα» στους επενδυτές το ομόλογο της Εθνικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
EBRD: «Ισχυρό μήνυμα» στους επενδυτές το ομόλογο της Εθνικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) στο καλυμμένο ομόλογο που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα ύψους 750 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,90%. Με τα χρήματα που άντλησε, η ελληνική τράπεζα επιστρέφει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

«Η άντληση νέων κεφαλαίων θα βοηθήσει την NBG να χορηγήσει ενυπόθηκα δάνεια και να υποστηρίξει την πραγματική αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί ζωτικό πυλώνα της ανάκαμψης στη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση της EBRD.

Οι καλυμμένες ομολογίες αποτελούν ένα συνηθισμένο εργαλείο χρηματοδότησης στην Ευρώπη, καθώς καλύπτονται από στοιχεία ενεργητικού του εκδότη και θεωρούνται επένδυση χαμηλού κινδύνου. Η επιτυχής έκδοση της Εθνικής θα τη βοηθήσεινα απεξαρτηθεί από τον μηχανικό έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) της ΕΚΤ που αποτελεί ακριβή πηγή δανεισμού.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την Εθνική Τράπεζα και την επιτυχία που γνώρισε η έκδοσή της και είμαστε πολύ υπερήφανη που η EBRD συμμετέχει σε αυτή», σχολιάζει η Lucyna Stańczak-Wuczyńska, διευθύντρια της EBRD για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Η έκδοση αυτή στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους ξένους και εγχώριους επενδυτές: μετά από πολλά δύσκολα χρόνια, η προοπτική της Ελλάδας έχει αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο».

Όπως εξηγεί η κ. Stańczak-Wuczyńska, «η υψηλή ζήτηση δείχνει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση για μια χώρα που έχει προβεί σε τόσο επίμονες μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider