Στο σφυρί 131 ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο σφυρί 131 ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας

Στο σφυρί βγάζει η Εθνική Τράπεζα 131 ακίνητα σε όλη τη χώρα μέσω δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών με κλειστές προσφορές. Πρόκειται για διαμερίσματα, μεζονέτες, καταστήματα ή γραφεία και οικόπεδα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της τράπεζας ως αποτέλεσμα κατάπτωσης εγγυήσεων.

Ειδικότερα, η τράπεζα θέλει να πουλήσει 61 διαμερίσματα, 37 μονοκατοικίες –μεζονέτες και ημιτελείς οικοδομές, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, οχτώ καταστήματα ή γραφεία, τρεις αποθήκες και ένα βιοτεχνίκο κτήριο.

Οι δημοπρασίες θα διενεργηθούν μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου, ενώ όσοι συμμετέχουν με κλειστή προσφορά θα πρέπει να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή με ποσό ίσο με το 10% της τιμής εκκίνησης του κάθε ακινήτου.

Σύμφωνα με τους όρους του πλειστηριασμού η εξόφληση γίνεται καταρχήν με την υπογραφή του συμβολαίου αλλά μπορεί να υπάρξει και προθεσμιακός διακανονισμός με την καταβολή μετρητών για το 40% του συνολικού τιμήματος και τμηματική εξόφληση του υπολοίπου μέσα σε έξι χρόνια. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα καταβολής των χρημάτων που φθάνουν το 75% του τιμήματος πώλησης μέσω δανείου, ενώ για επαγγελματικά ακίνητα δίνεται και η δυνατότητα χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) μέσω της Εθνικής Leasing.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση και τους όρους του πλειστηριασμού εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider