Morgan Stanley: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν υπερπουλημένες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν υπερπουλημένες

Υπερπουλημένες παραμένουν οι ελληνικές τράπεζες, επιμένουν οι αναλυτές της Μorgan Stanley.

Η νέα έκθεση του αμερικανικού οίκου έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να επισπεύσει τα stress tests των ελληνικών τραπεζών τον Φεβρουάριο του 2018.

Μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πριν το τέλος του τρέχοντος προγράμματος περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο διενέργειας AQR.

O οίκος υπενθυμίζει άλλωστε πως μετά το ταξίδι των στελεχών του στην Αθήνα, όπου συνάντησε τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, είχε επισημάνει πως δεν εκτιμά ότι χρειάζεται οι ελληνικές τράπεζες να υποβληθούν σε AQR.

Ωστόσο ο οίκος αναγνωρίζει ότι η πίεση για AQR οφείλεται ολοκληρωτικά στην άποψη του ΔΝΤ, η οποία όπως φαίνεται αποτελεί μέρος της stand-by agreement που ενέκρινε το Ταμείο τον Ιούλιο. Πάντως, όπως σημειώνει, η διεξαγωγή stress tests πριν από το τέλος του ελληνικού προγράμματος, μαζί με την αξιολόγηση των προβληματικών στοιχείων του ενεργητικού (Troubled Asset Review), την αξιολόγηση των εσωτερικών μοντέλων (Τargeted Review of Internal Models) και την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS 9), οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν εξεταστεί επαρκώς και η διαφάνεια σε αυτούς του πυλώνες θα προσφέρει ηρεμία.

Η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση equal-weight για τις ελληνικές τράπεζες και επιμένει ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες αποτιμήσεις, οι τράπεζες είναι υπερπουλημένες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.