Καραβίας: Θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραβίας: Θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας
Η διοργάνωση του «Go In Crete» εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Eurobank από το 2009.

«H ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που όπως φαίνεται δρομολογείται, θα επιτρέψει στην οικονομία μας να ξεκινήσει ένα θετικό κύκλο που γεννά αισιοδοξία και καλές προοπτικές» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, με αφορμή την έναρξη σήμερα Τετάρτη της Επιχειρηματικής Αποστολής «Go In Crete» που διοργανώνει η Eurobank στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Τράπεζας, Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών «Go International».

«Η Κρήτη, που φιλοξενεί φέτος τη διοργάνωση «Go In Crete», έχει μια ολοκληρωμένη οικονομία με τεράστιες δυνατότητες και πιστεύουμε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη. Περιμένουμε η οικονομία της να τρέχει με τους πιο γρήγορους ρυθμούς και θα γεννηθούν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και νέα σχέδια για τους εξαγωγείς, για τον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα αλλά και σε όλους τους κλάδους. Το πρόγραμμα «Go International» είναι η κεντρική μας δράση για τη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων στις διεθνείς αγορές. Έχουμε ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο, έχουμε κορυφαίους συνεργάτες όπως η ισπανική τράπεζα Santander και τα θέτουμε στην υπηρεσία των πελατών μας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να στηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να υλοποιήσουν τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς τους και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επιστροφή στην ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Καραβίας.

Η διοργάνωση του «Go In Crete» εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Eurobank από το 2009.

Η επιλογή της Κρήτης για την πραγματοποίηση της αποστολής αποτελεί μια κίνηση υψηλής σημειολογίας που αναγνωρίζει τη δυναμική της οικονομίας της και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ, για την Eurobank, η αναβάθμιση της παρουσίας της στην Κρήτη αποτελεί άμεση προτεραιότητα με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των ιδιωτών του τόπου που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ζωή της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κκ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου και υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας, πραγματοποίησαν περιοδεία σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Το Go In Crete τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συν-διοργανώνεται με:

· την οργανωτική φροντίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (Σ.Ε.Κ.),

· τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.),

καθώς και την υποστήριξη του ισπανικού τραπεζικού ομίλου Santander, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Είναι η δεύτερη επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά το «Go In Athens» (Μάρτιος 2016, Αθήνα), και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 100 Έλληνες εξαγωγείς να έρθουν σε επαφή με πάνω από 50 εξέχοντες διεθνείς αγοραστές από τις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τον Λίβανο, το Μπαχρέϊν, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ουκρανία, την Εσθονία και τη Βουλγαρία. Περισσότερες από 2.430 προκαθορισμένες συναντήσεις B2B μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα διαρκέσουν ως και την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Στο forum που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Μετά από επτά χρόνια καταστροφικής λιτότητας, έχει φτάσει η ώρα της ανάπτυξης. Το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας αποτελεί κρίσιμο, αλλά όχι τον μόνο παράγοντα που εξασφαλίζει τις ευοίωνες προοπτικές για κάτι τέτοιο. Πριν από λίγο καιρό ψηφίσθηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που καθιερώνει ασφαλές, προβλέψιμο και σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τους επενδυτές. Το κλειδί στην υλοποίηση των στόχων της οικονομικής διπλωματίας είναι αναντίρρητα, ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα επιβάλλεται και επιδιώκεται την εποικοδομητική συνεργασία των εμπλεκομένων στο εγχείρημα της εξωστρεφούς οικονομικής πολιτικής, δηλαδή του κράτους και των επιχειρήσεων».

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας, κ. Πλάτων Μονοκρούσος, παρουσίασε μελέτη για την ελληνική οικονομία με θέμα: «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα: Απαραίτητα Συστατικά Ενός Νέου Παραγωγικού Μοντέλου για την Ελληνική Οικονομία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.