Handelsblatt: Δύσπιστοι οι Έλληνες καταθέτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: Δύσπιστοι οι Έλληνες καταθέτες

Κλίμα έντονης δυσπιστίας από την πλευρά των καταθετών προς τις ελληνικές τράπεζες διαπιστώνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, παρακολουθώντας στενά την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Όπως αποκαλύπτει η Deutsche Welle, παρουσιάζοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, αυτό το γενικευμένο κλίμα δυσπιστίας είναι αρκετό για να οδηγήσει σε φαύλο κύκλο τις ελληνικές τράπεζες. Όπως τονίζεται «παρά τα capital controls τους τελευταίους έξι μήνες, συνεχίζεται η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Εάν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί χαλαρώσουν, τότε μπορεί να αυξηθούν οι εκροές κεφαλαίων».

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η επιτάχυνση υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως προέτρεψε άλλωστε την Κυριακή και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας», σημειώνεται επίσης.

«Τη δεδομένη στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν την ύπαρξή τους στα capital controls, τα οποία, ωστόσο, από εργαλείο διάσωσης έχουν μετατραπεί σε κατάρα», υποστηρίζει, τέλος, η Handelsblatt.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider