Στη Cepal το πρώτο πακέτο «κόκκινων» δανείων της Alpha Bank

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Cepal το πρώτο πακέτο «κόκκινων» δανείων της Alpha Bank

Θέμα ημερών είναι η μεταβίβαση του πρώτου πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Alpha Bank στην Cepal Hellas. Η αρχή θα γίνει με στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα περάσουν στην εταιρεία για ενεργή διαχείριση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Cepal θα μεταφερθούν μέσα σε έναν χρόνο μη εξυπηρετούμενα δάνεια 4 δισ. ευρώ από τα περίπου 12 δισ. ευρώ που διαθέτει η Alpha Bank. Από κει και πέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία ξεκαθαρίσματος σε συνεννόηση με τους δανειολήπτες.

Ανάμεσα στις επιλογές που θα εξετάζει η εταιρεία θα είναι το «κούρεμα» του δανείου με άμεση εξόφληση και η μείωση της οφειλής βάσει της εμπορικής αξίας του υποθηκευμένου ακινήτου στα στεγαστικά δάνεια. Πρόκειται για εργαλεία που είχαν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην Ισπανία.

Η συνεννόηση με τους δανειολήπτες θα γίνει υπό το πλαίσιο που έχει ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδας με τον Κώδικα Δεοντολογίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν όλες οι επιλογές που αυτός δίνει.Μεταξύ αυτών και η εθελοντική παράδοση του προσημειωμένου ακινήτου για πώληση προς εξόφληση του καθυστερημένου δανείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider