«Μικρό καλάθι» για τις ελληνικές τράπεζες κρατά η Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μικρό καλάθι» για τις ελληνικές τράπεζες κρατά η Goldman Sachs

Χαμηλή κερδοφορία για τις ελληνικές τράπεζες αναμένει για τα επόμενα χρόνια η Goldman Sachs, υπογραμμίζοντας πως οι προοπτικές των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων είναι συνδεδεμένες με την πολιτική σταθερότητα και μακροοικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Η επενδυτική τράπεζα σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρεται θετικά στις επιδόσεις των τραπεζών το 2016, στη μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων και στη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Στην ανάλυση υπογραμμίζεται πως οι τράπεζες δέχθηκαν πιέσεις από την εκροή καταθέσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ γίνεται αναφορά και στο προς ψήφιση πλαίσιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και στην εκκρεμούσα ρύθμιση για την αμνήστευση τραπεζικών διοικήσεων, για τα οποία σημειώνεται πως θα συμβάλουν στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Goldman Sachs επιβεβαιώνει τη σύσταση buy (αγορά) που έχει για την Alpha Bank, ενώ είναι neutral (ουδέτερη) για την Πειραιώς, την Eurobank και την Εθνική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider