Την παραίτηση Φραγγέτη επιβεβαιώνει το ΤΧΣ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την παραίτηση Φραγγέτη επιβεβαιώνει το ΤΧΣ

Την παραίτηση του Δημήτρη Φραγγέτη από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ – την οποία πρώτο αποκάλυψε το insider.gr από την περασμένη Παρασκευή – επιβεβαιώνει, με ανακοίνωσή του, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΤΧΣ έχει ως εξής:

Την παραίτησή του με ισχύ από τις 24 Απριλίου 2017 υπέβαλε ο κ. Δημήτρης Φραγγέτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται στον νόμο του ΤΧΣ Ν.3864/2010 άρθρο 4 παρ. 3, θα προτείνει νέο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τι αποκάλυψε από τις 24 Μαρτίου το insider.gr

Την παραίτησή του υπέβαλε στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Δημήτρης Φραγγέτης, ένας εκ των δύο μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Ο κ. Φραγγέτης θα παραμείνει στο πόστο του έως τις 24 Απριλίου, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες. Μόνος του παραμένει πλέον στον εκτελεστικό βραχίονα του Ταμείου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Eric Tourret, ο οποίος μάλιστα φέρεται να προαλείφεται για τη θέση του CEO που αναμένεται να καλυφθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η διοίκηση του Ταμείου εξακολουθεί να φυλλορροεί ενώ για πολλούς μήνες παραμένει «ακέφαλη» αφού οι προσπάθειες διορισμού νέου διευθύνοντος συμβούλου αποβαίνουν άκαρπες μετά από την παραίτηση σύσσωμης της Εκτελεστικής Επιτροπής τον περασμένο Ιούλιο.

Έκτοτε, η νευραλγική θέση του CEO έχει προκηρυχθεί από την Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελευταίο «αδιέξοδο» σημειώθηκε τον Νοέμβριο, όταν ο Βασίλης Κατσικιώτης, ο οποίος επελέγη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς ουσιαστικά να έχει αναλάβει καθήκοντα.

Η νέα παραίτηση έρχεται επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του ΤΧΣ, το οποίο καλείται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις διαρθρωτικές μετερρυθμίσεις στον τραπεζικό κλάδο, ιδιαίτερα στο κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου, με τις πληροφορίες να θέλουν το Selection Panel να έχει καταλήξει στους επικρατέστερους υποψηφίους. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το short list των υποψηφίων στον κ. Τσακαλώτο προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτελεστική «απραξία» του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επικρατέστερων φέρονται να είναι οι εξής:

Ο Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής του ΤΧΣ και παραιτήθηκε για να διεκδικήσει η θέση του CEO. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην AXON Holdings, στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και διευθυντής στο τμήμα Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Ερίκ Τουρέ, ο οποίος είναι σήμερα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ. Ήταν εταίρος της Ernst & Young Transaction Advisory Services στην Ελλάδα και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της JP Morgan στο Λονδίνο και στέλεχος της Andersen και της τράπεζας Credit Mutuel.

Ο Χριστόφορος Στράτος, ο οποίος είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ και στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και καριέρα στην ισπανική BBVA, στην Credit Agricole και στην Banque Indosuez.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.