FT: Για CEO της Credicom προαλείφεται ο Άνθιμος Θωμόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Για CEO της Credicom προαλείφεται ο Άνθιμος Θωμόπουλος

Για Διευθύνων Σύμβουλος της Credicom, του βραχίονα καταναλωτικής χρηματοδότησης της Credit Agricole στην Ελλάδα, προαλείφεται ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Να σημειωθεί εδώ ότι η έδρα της Credicom βρίσκεται στην Αθήνα.

Εάν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε το όνομα του κ. Θωμόπουλου «αποσύρεται» από το τραπέζι των συζητήσεων για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης Πειραιώς.

Το όνομα του κ. Θωμόπουλου ήταν ένα από τα τρία ονόματα - όπως είχε ήδη αναφέρει από τον περασμένο Ιανουάριο το insider.gr - που «έπαιζαν» στο τραπέζι του nomination committee για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς. Τα άλλα δύο πρόσωπα είναι οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Χρήστος Μεγάλου.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, πρώην CEO της Τράπεζας Πειραιώς ήταν –μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο- η δεύτερη πρόταση του nomination committee το Δεκέμβριο. Εντούτοις, ο ίδιος με επιστολή του ανακοίνωσε την αποχώρηση από τη διαδικασία, μεσούσης της κρίσιμης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, η οποία διακόπηκε λόγω επιστολής που έστειλε ο SSM. Ο κ. Θωμόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του CEO στις 15 Ιανουαρίου του 2016 και θεωρείτο η υπ’ αριθμόν ένα επιλογή του Paulson Fund, δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της Πειραιώς, μετά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Εντούτοις, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει εκφραστεί ανοικτά εναντίον της υποψηφιότητάς του.

Ωστόσο, το δημοσίευμα των Financial Times ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Άνθιμος Θωμόπουλος «ενώνει τις δυνάμεις του» με τον πρώην ισχυρό άντρα της Barclays, τον Bob Diamond, προκειμένου να αποκτήσουν την Credicom.

Η Credicom «πέρασε» στην Atlas Merchant Capital, το επενδυτικό όχημα του Diamond με έδρα τη Νέα Υόρκη, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε μετά την αποχώρησή του από τη Barclays, στη σκιά του διατραπεζικού σκανδάλου με τη χειραγώγηση του Libor που είχε ξεσπάσει το 2012.

Η κυοφορούμενη συμφωνία δίνει, επί της ουσίας, στον Diamond, μέσω του επενδυτικού του οχήματος, μια τραπεζική άδεια για δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Με την εν λόγω συμφωνία ολοκληρώνεται και τυπικά η «έξοδος» της γαλλικής Credit Agricole από την Ελλάδα, μεγάλο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε το 2012, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, μετά την πώληση της Εmporiki Bank, έναντι τιμήματος ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider