Reuters: Νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο για το ΤΧΣ «ψάχνει» η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο για το ΤΧΣ «ψάχνει» η κυβέρνηση

«Σκληρή δουλειά και… προσευχή για ένα θαύμα». Με τον τρόπο αυτό περιγράφει το πρακτορείο Reuters την περιγραφή των καθηκόντων που περιμένουν τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Ζητείται Διευθύνων Σύμβουλος για να τρέξει το ταμείο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει από τον περασμένο Ιούλιο να καταλήξει σε ένα πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του ΤΧΣ.

Ένας νέος CEO, ο οποίος ανέλαβε τη θέση τέλη Οκτωβρίου, παραιτήθηκε μια εβδομάδα μετά, ενώ ο προκάτοχος του, ένας προσωρινός επικεφαλής, κράτησε τη θέση για δύο μήνες, γράφει το Reuters και προσθέτει πως «πρώην στελέχη του ΤΧΣ το περιγράφουν σαν μια από τις πιο άχαρες θέσεις στην τραπεζική βιομηχανία. Ένας μάλιστα το χαρακτήρισε δηλητηριώδες δισκοπότηρο».

Η αδυναμία, συνεχίζει το Reutersa, να βρεθεί ο νέος CEO σημαίνει ότι το ΤΧΣ δεν έχει έναν ισχυρό ηγέτη, ικανό να ασκήσει τις ελληνικές τράπεζες να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider