Bail in «δείχνει» η Κομισιόν για τη Monte dei Paschi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bail in «δείχνει» η Κομισιόν για τη Monte dei Paschi

Μετά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, το πρωί της Πέμπτης ότι «πρώτα θα γίνει bail in και μετά διάσωση» της ιταλικής τράπεζας, η Κομισιόν έρχεται να υποστηρίξει την τοποθέτηση αυτή.

Με ανακοίνωσή της λίγες ώρες αργότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τη στήριξή της προς την απόφαση των ιταλικών αρχών να στηρίξει τον τραπεζικό τομέα της χώρας, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η στήριξη αυτή θα πρέπει να παρασχεθεί «σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ».

Όπως είναι γνωστό, οι κανονισμοί της Ένωσης επιβάλλουν τη διάσωση των τραπεζικών ιδρυμάτων πρωτίστως με συμμετοχή των ομολογιούχων και επενδυτών μειωμένης εξασφάλισης, προκειμένου να μην επωμίζονται τα βάρη της διάσωσης οι φορολογούμενοι –μέσω της κρατικής διάσωσης.

«Μια προληπτική λύση για την ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της ΕΕ εάν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρώνονται και απαιτείται ο καταμερισμός των βαρών από τους μετόχους και τους επενδυτές μειωμένης εξασφάλισης», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider