«Κοινή Δήλωση» θα εκδώσουν ΤΧΣ και Εθνική

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κοινή Δήλωση» θα εκδώσουν ΤΧΣ και Εθνική

«Κοινή Δήλωση» (joint statement) αναμένεται να εκδώσουν εντός της ημέρας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Εθνική Τράπεζα για το θέμα των μεταξύ τους σχέσεων.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα κλήθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ -το οποίο συνεδρίασε υπό πλήρη σύνθεση στην Αθήνα- τόσο ο πρόεδρος της Εθνικής Τάκης Θωμόπουλος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης προκειμένου να υπάρξουν αποσαφηνίσεις για τις σχέσεις βασικού μετόχου και Διοίκησης της Εθνικής.

Μετά την συνάντηση αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Γενικού Συμβουλίου- η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη- να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση με σκοπό την «αποκατάσταση της φήμης» (reputation restore) του ΤΧΣ.

Ωστόσο, το σχετικό κείμενο από προχθές διαρκώς μεταβάλλεται , καθώς οι δύο πλευρές ψάχνουν το ιδανικό περιεχόμενο προκειμένου να καταδειχθεί πως η τελική έκβαση δεν έχει νικητές και ηττημένους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο πρόεδρος της Εθνικής Τάκης Θωμόπουλος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έναντι του ΤΧΣ δεν θα αποτυπώνονται στο σύνολο τους στο joint statement.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider