«Ανοικτό» παραμένει το θέμα του CEO του ΤΧΣ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανοικτό» παραμένει το θέμα του CEO του ΤΧΣ

Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του για το εάν θα αναλάβει ή όχι διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένουν από τον κ. Βασίλη Κατσικιώτη, κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Κατσικιώτης εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η πράξη διορισμού του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφενός διότι σε αυτή αναγράφεται πως η θητεία του λήγει στις 30 Ιουνίου 2017 – με δυνατότητα επέκτασης έως το 2020 εφόσον πιάνει τους στόχους – και αφετέρου διότι σε αυτή αναγράφονται οι μεικτές αποδοχές που θα λαμβάνει και οι οποίες θα είναι 220.000 ευρώ ετησίως.

Για τη δεύτερη περίπτωση οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Κατσικιώτης διαπίστωσε ότι ο φόρος που θα πληρώσει για τις 220.000 ευρώ της αμοιβής τους θα είναι 85.700 ευρώ και πως το καθαρό ποσό της αμοιβής του θα είναι 134.300 ευρώ, αισθητά μικρότερο των υφιστάμενων αμοιβών του στην Credit Suisse.

Όπως τονίζεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είχε ενημερωθεί κατά τη διαδικασία ακρόασης και πρόσληψης του για το καθεστώς αμοιβών του ΤΧΣ, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Κατσικιώτη να είχε αποκομίσει την εντύπωση πως στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ παρέχονται και προνόμια που απολαμβάνουν οι ανώτατες τραπεζικές διοικήσεις πέραν των αμοιβών τους (π.χ. παροχές σε είδος).

Ένα πρόσθετο θέμα που φαίνεται πως δεν είχε αποσαφηνισθεί επαρκώς στον κ. Κατσικιώτη από το Selection Panel είναι πως ο ίδιος όπως και τα λοιπά μέρη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση για τις επιδόσεις τους, κάτι που σημαίνει πως εάν κριθούν μη επαρκείς στην αξιολόγηση του Ιουνίου 2017, τότε θα αποχωρήσουν όπως ακριβώς συνέβη και με την προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου.

Αυτή η διπλή «παρερμηνεία» που σχετίζεται με τις χαμηλότερες του αναμενομένου παροχές και τη «βάσανο» της αξιολόγησης – που στην παρελθούσα περίπτωση είχε χαρακτήρα διαπόμπευσης- φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχουν βάλει σε δεύτερες σκέψεις τον κ. Κατσικιώτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider