Ο Βασίλης Κατσικιώτης νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Βασίλης Κατσικιώτης νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ

Ο Βασίλης Κατσικιώτης, υφιστάμενο στέλεχος της Credit Suisse στη Νέα Υόρκη, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα, Σάββατο, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Eric Henri Paul Tourret, ενώ τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ο Δημήτρης Φραγγέτης, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλαδος.

Το ζήτημα που τίθεται είναι πότε θα είναι έτοιμος να αναλάβει την εκτελεστική εξουσία του ΤΧΣ ο κ. Κατσικιώτης, αφού όπως αναφέρουν στο insider.gr καλά πληροφορημένες πηγές, οι κ.κ. Tourret και Φραγγέτης είναι άμεσα διαθέσιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, ένω η διαθεσιμότητα του κ. Κατσικιώτη δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Αυτή τη στιγμή διατελεί στέλεχος της Credit Suisse στον τομέα της Διαχείρισης Πιστωτικών Χαρτοφυλακίων (Credit Portfolio Management) και είναι πιθανό να δεσμεύεται ως προς τον χρόνο αποχώρησής του.

Μέχρις ότου να αναλάβει καθήκοντα ο κ. Κατσικιώτης, η εκτελεστική εξουσία του ΤΧΣ είναι «στον αέρα» αφού, όπως επισημαίνουν κύκλοι του Ταμείου, δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς του μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου Χαράλαμπου Στράτου, του οποίου η θητεία έληξε εντός του Οκτωβρίου.

Η αβεβαιότητα παρατείνεται μέχρις ότου να ξεκαθαριστεί το τοπίο όσον αφορά στις εκτελεστικές εξουσίες του Ταμείου, είτε με την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Κατσικιώτη είτε με παράταση των μεταβατικών καθηκόντων του κ. Στράτου. Η θητεία των κκ Κατσικιώτη, Tourret και Φραγγέτη, σύμφωνα με το ΦΕΚ, αρχίζει με το διορισμό τους ή την ανάληψη των καθηκόντων τους και γίνεται εντός ευλόγου χρόνου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Οι συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές του νέου CEO ορίζονται σε 220 χιλ ευρώ ετησίως, του αναπληρωτή CEO σε 185 χιλ. και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής σε 155 χιλ. ευρώ. Οι αμοιβές επανέρχονται στα επίπεδα που είχαν πριν τις περικοπές που επέβαλε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Επιλογής.

Οι αποδοχές των μελών του Γενικού Συμβουλίου μειώνονται, με τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του προέδρου να διαμορφώνονται στις 120 χιλ. ευρώ και τα μέλη του να λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20 χιλ. ευρώ συν αποζημίωση 1000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νόμιμα.

Για τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ που συμμετέχουν ως μέλη και στην Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή ποσού χιλίων (1.000) ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως, με ανώτατο όριο το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider