Eurobank: Ευρωπαϊκά κεφάλαια 500 εκατ. για τις επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Ευρωπαϊκά κεφάλαια 500 εκατ. για τις επιχειρήσεις

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και η Eurobank υπέγραψαν τη Δευτέρα δύο συμφωνίες συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ που βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας. Οι συμφωνίες αυτές, υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), βασικού πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Η συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων COSME, θα επιτρέψει στη Eurobank να κατευθύνει κεφάλαια ύψους 130 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε διάστημα τριών ετών. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παράσχει στη Eurobank εγγυήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος COSME, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να μειώσει σημαντικά τις απαιτήσεις για παροχή εξασφαλίσεων.

Με τη συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, η Eurobank θα κατευθύνει δάνεια και μισθώσεις με ευνοϊκούς όρους για καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Η εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων παρέχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EU InnovFin finance for Innovators» με την οικονομική υποστήριξη του Ορίζοντας 2020, του προγράμματος της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η στήριξη της ΕΕ για τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψε στο πλαίσιο του προγράμματος EaSI συμφωνία μικρο-πίστωσης με τη Eurobank για τη στήριξη με 1,1 εκατ. ευρώ μικρο- δανειοληπτών της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε δανεισμό, μέσω ενός προϊόντος μικρο-πίστωσης. Το πρόγραμμα EaSI Guarantee ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Συνολικές συμφωνίες 500 εκατ. ευρώ

Μέσω μεγάλων διεθνών συνεργασιών, στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, η Eurobank έχει εξασφαλίσει νέα κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και της καινοτομίας, δίνοντας προτεραιότητα στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι νέες συμφωνίες της Eurobank με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έρχονται να προστεθούν σε μία μακρά σειρά πρωτοβουλιών της Τράπεζας για τη στήριξη των νέων και καινοτόμων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας:

  • Το πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg (Enter, Grow, Go) διανύει ήδη τον 4ο κύκλο του, με σταθερά υψηλή συμμετοχή από την έναρξή του, αξιόλογων και ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων και σταθερή συνεισφορά στη διαμόρφωση ουσιαστικών δυνατοτήτων για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα.
  • Η συμφωνία με την AFI (Action Finance Initiative), τον περασμένο Απρίλιο, για την παροχή μικρο-πιστώσεων για τη στήριξη νέων πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και αυτοαπασχολούμενων. Μία πρωτοβουλία η οποία σε περίοδο υψηλής ανεργίας δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας.
  • Η συμφωνία Eurobank – AFI αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο – κλειδί για την άμεση προώθηση και υλοποίηση της συμφωνίας Eurobank – EaSI.Ο συνδυασμός της προεπιλογής, της εκπαίδευσης και του mentoring των υποψηφίων μικροεπιχειρηματιών που έχει ήδη αναλάβει το νέο σχήμα Eurobank – AFI με την παροχή μικρο-πιστώσεων που προσφέρει η συμμετοχή της Eurobank στο πρόγραμμα EaSI ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες που θέλουν να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προσφέρει τη βάση για σημαντική βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης και οικονομικής στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider