Συμφωνία 100 εκατ. ευρώ «έκλεισε» η Eurobank με το IFC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία 100 εκατ. ευρώ «έκλεισε» η Eurobank με το IFC

Πιστωτικό όριο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Eurobank με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Διεθνούς Εμπορίου του IFC, εξασφαλίζοντας πολύτιμους πόρους για την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η ένταξη της Eurobank στο εν λόγω πρόγραμμα, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων Trade Finance, μειώνοντας το ρίσκο των εμπορικών διασυνοριακών συναλλαγών μέσω ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου δικτύου Τραπεζών του συγκεκριμένου προγράμματος που ήδη ξεπερνά τα 500 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

«Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών μας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Θα έχει οφέλη τόσο για τους επιχειρηματίες που δίνουν αγώνα για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από αντίξοες συνθήκες, όσο και για την Τράπεζα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας. «H Eurobank έχοντας επιστρέψει στην κερδοφορία, έχει θέσει ως προτεραιότητα της τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα είναι ωφέλιμη και για το IFC που είναι εδώ και χρόνια ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες μας και μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και ως μέτοχος» πρόσθεσε.

Ο όμιλος της Eurobank και το IFC έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς μέσω της συμμετοχής των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου σε Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία στο πρόγραμμα GTFP, από το 2010. Μέχρι σήμερα το IFC έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. δολάρια συνολικά σε εμπορικές δραστηριότητες , για την στήριξη των θυγατρικών της Eurobank στα Βαλκάνια και των πελατών τους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και να προσεγγίσουν νέους εμπορικούς εταίρους. Μάλιστα πέρυσι το IFC εμβάθυνε τη σχέση του, καθώς έγινε μέτοχος στην Eurobank.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στο Διεθνές Εμπόριο είναι η γεωγραφική της θέση ως ιστορικό, εμπορικό, πολιτισμικό και οικονομικό σταυροδρόμι», επισήμανε ο Marcos Brujis, Global Director της IFC (Financial Institutions Group). Απελευθερώνοντας τις εξαγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και συνδέοντας τις τοπικές εταιρείες με τις διεθνείς αγορές μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την επίτευξη ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Το 2015, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το συμβούλιο του IFC πήρε την απόφαση να επανεπενδύσει στην Ελλάδα. Πέρυσι το IFC συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, εξαγοράζοντας μετοχές αξίας 150 εκατ. ευρώ ώστε συμβάλλοντας στην σταθερότητα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να ενισχυθεί ο τραπεζικός τομέας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider