Στράτο και Χαραλαμπίδη προτείνει το ΤΧΣ για την εκτελεστική ηγεσία

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στράτο και Χαραλαμπίδη προτείνει το ΤΧΣ για την εκτελεστική ηγεσία

Τις προτάσεις του για την προσωρινή πλήρωση των κενών στην ηγεσία της Εκτελεστικής Επιτροπής αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Γιώργος Μιχελής, για έγκριση από το Γενικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη.

Κύκλοι του ΤΧΣ επιβεβαιώνουν πρόσφατο δημοσίευμα του insider.gr, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μιχελής θα προτείνει τους κ.κ. Χριστόφορο Στράτο και Μιχάλη Χαραλαμπίδη για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα.

Ο κ. Χριστόφορος Στράτος αποτελεί κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της καριέρας του, από το 1999 έως το 2007, εργάστηκε στην Credit Agricole και τις προκάτοχες εταιρείες της, στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλιου προτείνεται ένα υφιστάμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, όπως προβλέπεται από τη σχετική τροπολογία, και συγκεκριμένα ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης που μέχρι πρότινος διατελούσε υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνων του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του insider.gr, για την τρίτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής που παραμένει «ορφανή», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να προτείνει τον Δημήτριο Φραγγέτη, ο οποίος διατελεί σήμερα πρόεδρος στην Ειδική Επιτροπή Εκκαθαρίσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, το ΤΧΣ θα καταθέσει τις προτάσεις του στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος θα επικυρώσει την πρόταση –εφόσον συμφωνεί- και θα την προωθήσει προς τελική έγκριση στο EuroWorking Group.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τα δύο μεταβατικά στελέχη θα αναλάβουν καθήκοντα και θα ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που προβλέπει ο νόμος μέχρι ότου το Selection Panel επιλέξει τα μόνιμα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής –διαδικασία που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του φθινοπώρου και για την οποία δεν υπάρχει καταληκτική προθεσμία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider