Παραιτείται σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ

Μέχρι τις 18 Ιουλίου θα ασκούν τα καθήκοντά τους τα τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, Άρης Ξενόφος, Γιώργος Κουτσός και Αναστάσιος Γάγαλης, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr κύκλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κουτσός και το μέλος Αναστάσιος Γάγαλης υπέβαλαν την παραίτησή τους μετά από τις έντονες πιέσεις που έχει ασκήσει η Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΤΧΣ αναμένεται να εκδοθεί αύριο, Τετάρτη. Στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος του Ταμείου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος έχει αξιολογηθεί θετικά από το Selection Panel.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του ΤΧΣ, πάντως, αντικαταστάτες για τα παραιτηθέντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν έχουν ακόμη βρεθεί, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο θεσμικό κενό όσον αφορά στον ρόλο του Ταμείου μετά τις 18 Ιουλίου, όποτε και θα αποχωρήσουν από τη θέση τους οι κ.κ. Ξενόφος, Κουτσός και Γάγαλης.

«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε τίθεται σοβαρό θέμα σχετικά με τις αρμοδιότητες του Ταμείου και πώς αυτό θα λειτουργήσει χωρίς Εκτελεστική Επιτροπή», υπογραμμίζουν στο insider.gr πηγές του Ταμείου. Όπως εξηγούν, το Γενικό Συμβούλιο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και ουσιαστικά «δένονται τα χέρια» του Ταμείου μέχρις ότου διοριστούν νέα μέλη στην Επιτροπή.

Όσον αφορά στις αξιολογήσεις των διοικήσεων των τραπεζών, τα απερχόμενα μέλη θα συνεχίσουν κανονικά τις διαδικασίες που προβλέπονται –σύνταξη και υποβολή εκθέσεων κ.α.– μέχρι την αποχώρηση από τα καθήκοντά τους στις 18 Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ρυθμός της διαδικασίας αξιολόγησης επιβραδύνεται σημαντικά, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις δυσχεραίνεται ουσιαστικά το έργο του Ταμείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider