Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την Τετάρτη τον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Στον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO.

H εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του «θρίλερ» με την σχεδιαζόμενη τοποθέτηση του Κύπριου τραπεζίτη Χρήστου Παπαδόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία τελικά ακυρώθηκε.

Και αυτό γιατί, ενώ η τοποθέτηση του εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν εγκρίθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM). Ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να είχε περάσει επιτυχώς προ τριών εβδομάδων την αξιολόγηση του SSM βάσει συνέντευξης, ωστόσο κυριολεκτικά ετέθη τελευταία στιγμή ζήτημα καταλληλότητας (Fit and Proper Criteria) λόγω μιας υπόθεσης στην οποία είχε εμπλακεί στο παρελθόν ως στέλεχος της Standard Chartered Bank.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στο fund του John Paulson που μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς και τη διοίκηση της Τράπεζας. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, πλέον έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της πλευράς Paulson -ο οποίος είχε υπερασπιστεί τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς κ. Άνθιμο Θωμόπουλο- και του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα. Έτσι, η τοποθέτηση του κ. Πουλόπουλου εκτιμάται ότι έγινε προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, προκειμένου να μην υπάξει κενό, το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί η πλευρά Paulson.

Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία 6 χρόνια. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. παραιτήθηκε από τη θέση του προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος παραμένει μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider