Στην τελική ευθεία η αξιολόγηση του ΤΧΣ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τελική ευθεία η αξιολόγηση του ΤΧΣ

Σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει η διαδικασία αξιολόγησης της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) να ολοκληρώνει εντός της εβδομάδος τις συνεντεύξεις των μελών που απαρτίζουν σήμερα την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

Σημειώνεται πως παράλληλα με την αξιολόγηση της τρέχουσας διοίκησης τρέχει και η διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφέροντος για την ανεύρεση στελεχών που θα καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν στη διοίκηση του ΤΧΣ μετά την αξιολόγηση.

Την συλλογή των βιογραφικών των ενδιαφερομένων για το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ και την αξιολόγηση τους έχει αναλάβει ο παγκόσμιος κολοσσός συμβούλων και στελέχωσης επιχειρήσεων, Korn Ferry και μάλιστα η Korn Ferry Ουγγαρίας.

Στη βάση αυτή η πρώτη λίστα που παρέδωσε η Korn Ferry Ουγγαρίας στην Επιτροπή Επιλογής του ΤΧΣ περιλαμβάνονταν 8 Ούγγροι τραπεζικοί! Η λίστα αυτή σχολιάσθηκε δυσμενώς από την Επιτροπή Επιλογής, με αποτέλεσμα ο σύμβουλος να τροφοδοτήσει εν συνεχεία με νέα βιογραφικά το Selection Panel.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr στα βιογραφικά αυτά περιλαμβάνονται ακόμη και πρώην κεντρικοί τραπεζίτες χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Αν οι υποψηφιότητες αυτές προχωρήσουν θα δοθεί το σήμα πως υπάρχει η βούληση το ΤΧΣ να έχει ενισχυμένη εποπτική ατζέντα και στελέχη που θα είναι εξαιρετικά τυπικά έναντι των τραπεζών.

Πάντως συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν σημερινά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ να παραμένουν στις θέσεις τους, κάτι που όμως θα φανεί στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider