Θρίλερ με την τοποθέτηση Παπαδόπουλου στην Πειραιώς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θρίλερ με την τοποθέτηση Παπαδόπουλου στην Πειραιώς

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τοποθέτηση του Κύπριου τραπεζίτη Χρήστου Παπαδόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς ενώ η τοποθέτηση του εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν εγκρίθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να είχε περάσει επιτυχώς προ τριών εβδομάδων την αξιολόγηση του SSM βάσει συνέντευξης, ωστόσο κυριολεκτικά ετέθη τελευταία στιγμή ζήτημα καταλληλότητας (Fit and Proper Criteria) λόγω μιας υπόθεσης στην οποία είχε εμπλακεί στο παρελθόν ως στέλεχος της Standard Chartered Bank.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την εξέλιξη αυτή σε Funds που μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς και αποσκοπούν στο να πάρουν τον έλεγχο της τράπεζας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης για την εξέλιξη αυτή και ενημέρωσε με τη σειρά της την Τράπεζα Πειραιώς που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη Διοικητικό Συμβούλιο για την τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου.

Πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης πιθανότητα θα αναβληθεί ώστε να τρέξει εκ νέου η διαδικασία επιλογής και έγκρισης νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Πληροφορίες του insider.gr ανέφεραν πως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα γινόντουσαν και ανακοινώσεις «έκπληξη» για τη διοικητική δομή της Πειραιώς που μέλλει να καταδειχτεί εάν τελικώς θα αναγγελθούν ή θα αναβληθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider