Υποβαθμίζει τη Deutsche Bank η Moody’s

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποβαθμίζει τη Deutsche Bank η Moody’s

Σε υποβάθμιση της Deutsche Bank, όσον αφορά στο χρέος χαμηλής εξασφάλισης, προχώρησε η Moody’s, κατατάσσοντας τη γερμανική τράπεζα στην κατηγορία «Baa2» –μόλις δύο βαθμίδες από τα «επενδυτικά σκουπίδια (junk)».

Για την απόφασή του αυτή, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επικαλείται τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο γερμανικός κολοσσός, μετά την επιδείνωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της και την αδυναμία του να αντιστρέψει την κατάσταση.

«Οι επιδόσεις της Deutsche Bank είναι για αρκετά τρίμηνα τώρα αδύναμη και σημαντικοί μετωπικοί άνεμοι διέπουν τη λειτουργία της, μεταξύ των οποίων τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια και η μακροοικονομική αβεβαιότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Moody's. Τα αποτελέσματα που έχει ανακοινώσει, καθώς και οι έντονες προκλήσεις που της επιφυλάσσει το μέλλον, δεν επιτρέπουν στη Deutsche Bank να εξισορροπήσει το κόστος της αναδιάρθρωσης με την ανάγκη να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο οίκος.

«Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν είναι καλό για τους ομολογιούχους μακροπρόθεσμα, αλλά αντιμετωπίζουν ορισμένους αρκετά δύσκολους μετωπικούς ανέμους, αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Moody's στο Bloomberg.

Η απόφαση της Moody’s έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διοίκησης της Deutsche Bank, με τον διευθύνοντα σύμβουλο John Cryan να διαμηνύει ότι «η τράπεζα έχει περισσότερα κεφάλαια από ποτέ και είναι σε θέση να αποπληρώσει πολλές φορές τα δάνειά της».

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι», δήλωσε ο Cryan σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής στη Μαδρίτη.

«Οι αξιολογήσεις σε όλες τις βασικές κατηγορίες παραμένουν εντός επενδυτικού βαθμού», διευκρίνισε με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Marcus Schenck. «Παραμένουμε σε βαθμίδες “A” στην αξιολόγηση του κινδύνου αντισυμβαλλόμενου και μακροπρόθεσμων καταθέσεων, που αποτελούν τους σημαντικότερους τομείς για τους πελάτες μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider