Μέσω... Ουγγαρίας η στελέχωση του ΤΧΣ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσω... Ουγγαρίας η στελέχωση του ΤΧΣ

Ο παγκόσμιος κολοσσός συμβούλων και στελέχωσης επιχειρήσεων, Korn Ferry, έχει αναλάβει να βρει τα κατάλληλα στελέχη που θα καλύψουν τα κενά στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του insider.gr, η Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) που έχει αναλάβει την αξιολόγηση της διοίκησης του Ταμείου, καθώς και του έργου που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα, επέλεξε την Korn Ferry Ουγγαρίας για να την επικουρήσει στο έργο εύρεσης των στελεχών αυτών.

Εκτός από τις δύο θέσεις στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου, οι οποίες παραμένουν κενές μετά την παραίτηση των μη εκτελεστικών μελών Pierre Mariani και Wouter Devriendt, είναι πιθανό να υπάρξουν και νέες ανάγκες στελέχωσης, σε περίπτωση που η Επιτροπή Επιλογής κρίνει ότι ένα ή περισσότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι δανειστές.

Είναι άξιον απορίας γιατί επελέγη το συγκεκριμένο παράρτημα του παγκόσμιου κολοσσού στελέχωσης, ο οποίος έχει παρουσία σε 114 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Επιλογής συμμετέχει η πρώην υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας Julia Kiraly, χωρίς να είναι γνωστό εάν αυτό έχει διαδραματίσει κάποιον ρόλο στην επιλογή της ουγγρικής εταιρείας.

Στόχος η αξιολόγηση του ΤΧΣ εντός Ιουνίου

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρος ο χρόνος ολοκλήρωσής της. Κύκλοι του ΤΧΣ υπογραμμίζουν την επιτακτικότητα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ούτως ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει μετατεθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, οι ίδιες πηγές θέτουν τον στόχο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των στελεχών του Ταμείου στα τέλη Ιουνίου. Όπως αναφέρουν, το Ταμείο πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να δρομολογηθεί κατόπιν η αξιολόγηση των τραπεζικών διοικήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ έχει αναθέσει την αξιολόγηση των διοικητικών συμβουλίων και των επιτροπών τραπεζών στην εταιρεία Spencer Stuart. Μεταξύ άλλων, το ΤΧΣ θα αξιολογήσει το μέγεθος, τη λειτουργία, την οργάνωση, τη δομή και την κατανομή των αρμοδιοτήτων και ευθυνών εντός του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του και θα προτείνει βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο ισχύον πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης του κάθε ιδρύματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider