Αποκλειστικό: Τι προβλέπει η εθελούσια της Eurobank

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκλειστικό: Τι προβλέπει η εθελούσια της Eurobank

Στοχευμένη στις ηλικίες εργαζομένων άνω των 45 ετών, με πιο γενναιόδωρες αποζημιώσεις που συνδέονται με ηλικιακά κριτήρια, ανεξάρτητα των ετών που έχουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα και με επιπλέον κίνητρα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εθελουσία που ετοιμάζει η Eurobank, για την ανακοίνωση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Το μέγιστο ύψος της αποζημίωσης ανέρχεται στα 180.000 ευρώ ενώ η τράπεζα δίνει από 28 έως και 50 μεικτούς μισθούς ανάλογα με την ηλικία των εργαζομένων.

Η Τράπεζα -η οποία έχει σαν στόχο της, την αποχώρηση περί των 1000 εργαζομένων από όλες τις υπηρεσίες της- ξεκίνησε πριν το Πάσχα την διερεύνηση του ενδιαφέροντος από την πλευρά των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμη για τα οργανογράμματα της επόμενης ημέρας.

Παράλληλα, ήδη ενημερώνονται τηλεφωνικά προϊστάμενοι και διευθυντές καταστημάτων για τους όρους του προγράμματος ώστε να το επικοινωνήσουν στους υφισταμένους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στόχευση είναι να αποχωρήσουν εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 45ετων σε μεγαλύτερο ποσοστό και για αυτό το πρόγραμμα είναι πιο γενναιόδωρο σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, προβλέπει 28 μεικτούς μισθούς για εργαζόμενους έως 39 ετών, 35 μεικτούς μισθούς για εργαζόμενους ηλικίας έως 44 ετών, 40 μεικτούς μισθούς για εργαζόμενους μεταξύ 45 και 49 ετων,45 μεικτούς μισθούς για ηλικίες μεταξύ 50-55 ετών και 50 μισθούς για ηλικίες άνω των 55 ετών.

Ταβάνι θα αποτελέσουν οι 180.000 ευρώ ενώ προβλέπεται και μπόνους 2 επιπλέον μισθών για κάθε ανήλικο παιδί αλλά και προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 30% για το προσωπικό που απασχολείται στην επαρχία. Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πενταετούς διάρκειας σε ομαδικό πρόγραμμα .

Παράλληλα, το πρόγραμμα προβλέπει και δίνει και δυο ακόμα επιλογές στους εργαζόμενους της τράπεζας:

- η πρώτη αφορά την παροχή διετούς άδειας μετ' αποδοχών (Sabbatical) και μετά το πέρας αυτών την αποζημίωση με 4 μεικτούς μισθούς

-η δεύτερη επιλογή αφορά την παροχή τριετούς άδειας μετ' αποδοχών (Sabbatical) με την καταβολή κάθε μήνα για 3 χρόνια του 66% του μισθού και στο πέρας της τριετίας αποχώρηση και αποζημίωση με 4 μισθούς.

Πρόβλεψη υπάρχει και για τα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, που έχουν ήδη χορηγηθεί σε όσους συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου, θα διατηρήσουν τους ίδιους όρους μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους υπό την προϋπόθεση ότι είναι και θα παραμείνουν και στο μέλλον ενήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider