Νέο luxury boutique στην καρδιά της Αθήνας ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο luxury boutique στην καρδιά της Αθήνας ετοιμάζει ο όμιλος Κόκκαλη

Μια ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα θα ανοίξει την επόμενη χρονιά τις πύλες του στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά με την υπογραφή του ομίλου Κόκκαλη. Ο όμιλος Intrakat έλαβε την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το τριώροφο διατηρητέο κτήριο, χαρακτηρισμένο ως μνημείο, της οδού Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή και μέχρι το 2019 θα έχει μετατραπεί σε πεντάστερο boutique ξενοδοχείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το διατηρητέο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είχε εκμισθωθεί κατόπιν σχετικού διαγωνισμού στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος ύψους 40 χιλ. ευρώ από τα τέλη του 2017. Στόχος από τότε ήταν να μετατραπεί σε ξενοδοχείο μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες. Μέχρι πρόσφατα ωστόσο, εκκρεμούσε η έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το υπουργείο Πολιτισμού για τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και την αλλαγή χρήσης αφού από το 1979 το εν λόγω κτήριο έχει χαρακτηριστεί «ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, γιατί αποτελεί πολύ αξιόλογα δείγματα ελληνικού νεοκλασικού ρυθμού με αυστηρό και λιτό ύφος».

Σύμφωνα με τον όμιλο Intrakat, το ακίνητο επιφάνειας 4.160 τ.μ θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με 45 δωμάτια, bar, restaurant κι εξωτερική αυλή ενώ θα διαθέτει και γυμναστήριο και σπα. Με βάση μάλιστα την σχετική απόφαση για τη μελέτη περιβάλλοντα χώρου, έχει εγκριθεί και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μόνον όμως εντός της στοάς και όχι στον περιβάλλοντα χώρο της παλιάς Βουλής ενώ θα γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. Για την μετατροπή του σε πεντάστερη μονάδα θα απαιτηθούν περί τα 7 εκατ. ευρώ .

«Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικό, διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του για εστίαση στους «χρυσούς» τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (βλ. και Μύκονο). Η Αθήνα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας».

Αξίζει να αναφερθεί πως η Intrakat, μια από τις πέντε μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, με συνεχώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία, δίνει τον τελευταίο καιρό ενεργό παρόν στον τομέα του real estate και στον τουρισμό καθώς τα στελέχη της θεωρούν ότι πρόκειται για ένα τομέα με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Η δραστηριοποίησή της στον τουριστικό κλάδο, γίνεται τον τελευταίο καιρό μέσω της θυγατρικής της Intradevelopment, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών ακινήτων αλλά και μέσω της Ιnestia Tουριστική, η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο. Αυτή την στιγμή η Inestia έχει υπό τη διαχείρισή της το project του O&B Athens Boutique Hotel στην περιοχή του Ψυρρή, ενώ διαχειρίζεται επίσης το νεότευκτο ξενοδοχείο ΜET34 Athens Hotel στην Μητροπόλεως.

Πέρα από το ακίνητο πίσω από την Παλιά Βουλή η εταιρεία σχεδιάζει να αναβαθμίσει και τον Αίολο, το πρώτο ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας που εγκαινιάστηκε το 1835 ενώ το ενδιαφέρον του Ομίλου στρέφεται και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος. Ήδη η Intradevelopment έχει ολοκληρώσει την κατασκευή δύο υπερπολυτελών βιλών στη Μύκονο, στον Καλαθά, στον Τουρλό, ενώ προχωρά και στην κατασκευή μιας ακόμη στην Ψαρού. Νέες επενδυτικές ευκαιρίες αναζητά και σε άλλα δημοφιλή νησιά, όπως στη Σαντορίνη, για την ανάπτυξη ανάλογων τουριστικών σχεδίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider