Ομόλογο ετοιμάζεται να εκδώσει η Aegean Airlines

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Την έκδοση εταιρικού ομολόγου δρομολογεί η Aegean Airlines, μια από τις ελάχιστες εταιρείες που εκπροσωπούν τον τουρισμό στο ελληνικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του insider.gr.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, τα στελέχη του ελληνικού αερομεταφορέα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο όπου πραγματοποιούν διερευνητικές επαφές με επενδυτές και αναπτυξιακές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της εταιρείας συναντήθηκαν και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ERBD), μεταξύ των οποίων και η επικεφαλής της τράπεζας στην Ελλάδα, Σαμπίνα Τζιούρμαν, η οποία έδωσε το παρών και στο επενδυτικό Roadshow.

Η κ. Τζιούρμαν επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της στο insider.gr στο περιθώριο του Roadshow το ενδιαφέρον της αναπτυξιακής τράπεζας να συμμετέχει σε επενδύσεις και εταιρικές εκδόσεις, εφόσον υπάρχει ζήτηση εκ μέρους των εταιρειών.

Ο κύκλος των επαφών συνέπεσε και με το 13ο Roadshow που πραγματοποίησε η ΕΧΑΕ την Τετάρτη και την Πέμπτη στη βρετανική πρωτεύουσα, στο οποίο συμμετείχε και η Aegean και πραγματοποίησε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με ξένα funds. Άλλωστε, πρόκειται από τις ελάχιστες εισηγμένες εταιρείες με τόσο υψηλή έκθεση στον τουρισμό της Ελλάδας, ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

Το έλλειμμα τουριστικών εταιρειών στο ταμπλό της ΕΧΑΕ σχολιάζεται έντονα εκ μέρους των επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα σχέδια της Themes Group –στην οποία ανήκει το Costa Navarino– για είσοδο στο Χρηματιστήριο είτε με δημόσια εγγραφή είτε με ομολογιακή έκδοση.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών ανέφεραν, ωστόσο, στο Λονδίνο ότι η εταιρεία προκρίνει τη δεύτερη επιλογή, η οποία θεωρείται και ως η πιθανότερη. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα κριθεί από το επιτόκιο που θα μπορέσει να εξασφαλίσει η εταιρεία από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και κατά πόσο αυτό θα είναι ευνοϊκό.

Άλλες πηγές, πάντως, εμφανίστηκαν πιο συγκρατημένες, εξηγώντας ότι η Themes συζητά τα σχέδιά της για είσοδο στο Χρηματιστήριο την τελευταία διετία, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, καλωσορίζουν τα σχέδια των εταιρειών για IPO και ομολογιακές εκδόσεις, καθώς αναζοπυρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά η οποία -όπως έγινε σαφές στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες- επισκιάζεται από τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια καθώς και την προεκλογική περίοδο στην οποία εισέρχεται η χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider